linkedin facebook twitter
Jan tijdens inpiratiesessie

De mensen van Actos Facilitair

In de rubriek ‘De mensen van Actos Facilitair’ laten we de professionals aan het woord die via ons aan de slag zijn bij diverse opdrachtgevers. Ze vertellen over hun achtergrond en hun opdracht. Vandaag een interview met Jan Sikkema. Via Actos Facilitair werkt Jan als Microsoft 365 Trainer en Coach bij de gemeente Tilburg.

Kun je iets over jezelf vertellen? Wat is je achtergrond en hoe ben je precies in het vak terecht gekomen?

Ik kom uit een familie van ondernemers. In de jaren '80 nam mijn vader een drukkerij over van zijn vader, en daar bracht ik veel van mijn schoolvakanties door. Ik was altijd al geboeid door het optimaliseren van processen, net zozeer als ik betrokken was bij het maken van drukwerk. Vandaar dat de studies Technische Bedrijfskunde en Technische Bedrijfswetenschappen goed bij mij aansloten. Na mijn studie had ik het voorrecht om aan diverse projecten te werken, waarbij ik verschillende rollen vervulde. Daarbij kwam ik steeds vaker in aanraking met het verbeteren van bedrijfsprocessen door de inzet van Microsoft 365 (toen nog bekend als Office 365). Wat mij het meest trof, was de impact die ik kon maken door medewerkers te begeleiden naar een nieuwe, efficiëntere manier van werken. In 2020 heb ik de handen ineengeslagen met Machiel Keekstra om Mr Sjef op te richten. Nu, met drie vennoten en een toegewijd team, zetten we ons vol passie in voor het onderwijzen en ondersteunen van organisaties bij het benutten van Microsoft 365.

Wat had je van tevoren verwacht van de Actos Groep?

Voordat ik de samenwerking met de Actos Groep aanging, had ik verwachtingen van een sterke samenwerking en een vlotte communicatie. Deze verwachtingen zijn in de praktijk ook daadwerkelijk waargemaakt.

Wat houd je opdracht bij de Gemeente Tilburg precies in?

Vorig jaar kreeg ik, via de Actos Groep, de kans om een bijzondere opdracht bij de Gemeente Tilburg op me te nemen. Samen met Machiel en vier andere trainers hebben we tot nu toe meer dan 1000 trainingen over Microsoft 365 applicaties verzorgd. Een interessant aspect van deze opdracht was de mogelijkheid om alles online te doen, waardoor de afstand tussen Dokkum en Tilburg geen enkel obstakel vormde voor ons. We hebben inmiddels succesvol alle 2500 medewerkers van de gemeente getraind. Door dit succes zijn we nu gevraagd om ook in het komende jaar de trainingen voort te zetten voor nieuwe medewerkers, en aanvullende vervolgtrainingen aan te bieden voor diegenen die verder willen verdiepen in de mogelijkheden van Microsoft 365.

Wat vind je leuk in je opdracht, waar liggen vooral de uitdagingen die het dan zo leuk maken?

Het meest boeiende aan mijn opdracht vind ik de interactie met een breed scala aan medewerkers en de diverse rollen binnen de gemeente. Deze ervaring heeft mij een dieper inzicht gegeven in wat de werkzaamheden van een gemeente inhouden. Daarbij ligt de uitdaging voor mij in het begeleiden van medewerkers met uiteenlopende achtergronden en werkervaringen naar een nieuwe manier van werken met Microsoft 365.

Hoe bevalt het werken via de Actos Groep je? Heb je eerder gewerkt via een bemiddelings- of detacheringsbureau?

De samenwerking met de Actos Groep bevalt me uitstekend. Mijn contactpersoon is altijd goed bereikbaar, en in geval van afwezigheid wordt er voor een fijne vervanging gezorgd. De manier waarop de introductie met de Gemeente Tilburg werd gefaciliteerd, was ook erg professioneel geregeld. Het contact met de Actos groep is goed, zowel via de telefoon, whatsapp als via email.

Solliciteer direct